Logo SSF, Social Sans Frontières
Bienvenue à SSF
  Agrandir la taille des caractères   Réduire la taille des caractères  

2020 : Atenţia oferită profesioniştilor din domeniul intervenţiei sociale şi medico-sociale

Seminar 2020

Strasbourg - 19 - 22 mai 2020


Atenţia oferită profesioniştilor din domeniul intervenţiei sociale şi medico-sociale


Prezentare Tema

Atenţia instituţiilor care intervin în rândul categoriilor de persoane vulnerabile- copii, vârstnici, persoane cu handicap, persoane aflate în situaţie de precaritate- este dedicată exclusiv publicului căruia se adresează; această atenţie este focusată pe calitatea intervenţiilor, pe utilitatea şi eficacitatea lor, precum şi pe respectul principiilor de demnitate şi egalitate. 

Filosoful Jacques Dufresne (Quebec) a declarat în anul 1990, cu ocazia congresului internaţional de gerontologie : « Dacă îţi doreşti bolnavi bine îngrijiţi, îngrijeşte-ţi mai întâi îngrijitorii».

Instituţiile noastre, cei care le conduc, cei care le finanţează şi le susţin, trebuie să acorde o atenţie sporită profesioniştilor care intră în contact direct cu persoanele aflate în situaţii de vulnerabilitate : care este calitatea condiţiilor de lucru, cum sunt gestionate emoţiile şi trăirile, ce factori motivaţionali există, ce sprijin, ce recunoaştere a meritelor... ! Cum se poate face trecerea de la suferinţă la satisfacţie la locul de muncă?

Aceşti profesionişti beneficiază de recunoaştere socială scăzută, sunt prost plătiţi şi au puţine posibilităţi de promovare internă. În multe ţări există dificultăţi de recrutare de personal, de formare profesională şi de fidelizare la locul de muncă.

Seminarul de la Strasbourg îşi propune să asculte contribuţiile membrilor SSF : mărturii şi constatări, anchete, tehnici manageriale, importanţa sensului muncii şi a eticii...