Logo SSF, Social Sans Frontières
Bienvenue à SSF
  Agrandir la taille des caractères   Réduire la taille des caractères  

2020 : Legyünk figyelemmel az szociális és egészségügyi-szociális szakemberekre

Szeminarium 2020

Strasbourg - 19/22/05  2020Legyünk figyelemmel az szociális és egészségügyi-szociális szakemberekre

Az érzékeny populációval - gyermekkekkel, idősekkel, fogyatékkal élőkkel, hátrányos helyzetűekkel - foglakozó szervek figyelme főleg az ellátottakra irányul, a beavatkozások minőségére, hasznosságára, hátékonyságára, a méltóság és a méltányosság elvének tiszteletben, stb. tartására ügyelve,

Jacques Dufresne québeci filozófus 1990-ben így nyilatkozott a montréali nemzetközi gerontológiai konferencián : « Ha jól gondozott betegeket akarsz, gondozd a gondozókat ».

Szervezeteinknek és azoknak akik irányítják, akik finaszírozzák és támogatják azokat, éberen kell figyelnie azokra a szakemberekre, akik a hátrányos helyzetűekkel foglalkoznak :

Milyen a munkahelyi életminőség, hogyan kezelik az érzelmeiket, benyomásaikat, milyen motivációik vannak, milyen segítséget kapnak, milyen elismerésben részesülnek… ? Hogyan lehet negatív érzést helyett a végzett munkára való büszkeséget kiváltani ?

Ezeket a szakembereket nem övezi megbecsülés, rosszul vannak fizetve, kevés lehetőségük van a szakmai előrehaladásra. Sok országban nehéz munkaerőt, képzést találni és megtartani a munkaerőt.

A strasbourgi szeminárium során szeretnénk, ha az SSF tagjaitól hallhatnánk tapasztalataikról, kutatásaikról, management technikáikról, az értelem és az etika szerepéről munkájukban…