Logo SSF, Social Sans Frontières
Bienvenue à SSF
  Agrandir la taille des caractères   Réduire la taille des caractères  

Bemutatkozàs

A Social Sans Frontières egy nemzetközi elhivatottsàgù egyesület. Székhelye Strasbourg-ban, a 6 rue d'Or alatt talàlható. Alapszabàlya a strabourgi bírósàgon került bejegyzésre. Az egyesületet 1998. màrcius 15.-én Kehlben (Németorszàg) hoztàk létre francia, német és magyar tagjai, Marie-Hélène Gillig asszony, akkor a szociàlis ügyekért felelôs strasbourgi alpolgàrmester, azóta európai parlamenti képviselô és Marc Berthel, a strasbourgi egyetemi kórhàzak geriàtriai részlegének felelôse, védnöksége alatt.

Célkitûzések :

Egyesületünk célja a szociàlis és kulturàlis tevékenységek elôsegítése és fejlesztése az Európai Unió tag- és nem tagorszàgaiban.
Ennek érdekében a következô célkitûzéseink vannak:
 • résztvétel a közép- és kelet-európai orszàgok európai uniós csatlakozàsànak elôkészítésében és a szociàlis àgazat jogharmonizàciójàban.
 • Ez a célkitûzés Magyarorszàg, Lengyelorszàg, majd Romània európai uniós csatlakozàsàval megvalósult.
 • egy minôségi charta kidolgozàsa a szociàlis és a egészségügyi-szociàlis intézmények részére.
 • a szakemberek, az intézmények és a szociàlis àgazat ellàtottai közötti tapasztalatcserék elôkészítése és megszervezése, a gyermekvédelem, a fogyatékos ellàtàs, a szociàlis hàtrànyos helyzetûek ellàtàsa és az idôsellàtàs területén.

Eszközök :
 • Minden hasonló elhivatottsàgù partner résztvétele a vezetôk, a szakemberek, a képzésvezetôk és az önkéntesek alapképzésének és tovàbbképzésének àthelyezésében és elismerésében.
 • A kutatàs elôsegítése különbözô európai partnerekkel : igazgatók egyesülete, egyetemek, a szociàlis àgazatban mûködô képzési központok, stb.
 • Tanulmànyok irànyítàsa àllami vagy civil szervezetek felkérésére a szociàlis és az egészségügyi-szociàlis àgazatban, a pszichopedagógia és a kultùra területén. A felkérés egyarànt jöhet európai, nemzeti vagy önkormànyzati intézményektôl.
 • Az informàció és a dokumentàciós anyagok cseréjének fejlesztése, a kommunikàciós eszközök elôtérbe helyezése az egyesület tevékenységi körébe tartozó különbözô szakterületek között.
 • Talàlkozók, nemzeti és nemzetközi konferenciàk szervezése a szociàlis és az egészségügyi-szociàlis àgazatban valamint a kultùra területén.
 • Minden olyan tevékenység tàmogatàsa, amely az idegennyelvek elsajàtítàsàt tûzi ki a szakmai tapasztalcserék elôsegítése és a partner orszàgok kultùràjànak jobb megismerése érdekében.
 • Animàciós és kultùràlis eseményeket befogadó helyek valamint szabadidôs és kultùràlis terek létrehozàsa sajàt erôbôl vagy màs szervezettel közösen.

Az érdekelt orszàgok:
A tagok több orszàg intézményeibôl jönnek : Franciaorszàg, Németorszàg, Nagy-Britannia, Magyarorszàg, Olaszorszàg, Lengyelorszàg, Romània.