Logo SSF, Social Sans Frontières
Bienvenue à SSF
  Agrandir la taille des caractères   Réduire la taille des caractères  

Prezentarea asociaţiei

Social Sans Frontières este o asociatie care are drept obiectiv developarea intalnirilor, cooperarilor si schimburilor intre actorii actiunii sociale si medico-sociale, intr'un cadru international. Ea a fost creata in 1998.

De aceea SSF anima o retea de parteneri cu precadere europeni, vizand  ameliorarea ingrijirii si protectiei beneficiarilor, si in egala masura calitatea practicilor profesionale a actiunei sociale si medico-sociale.


Obiectiv
SSF are un obiectiv, cel de a promova, continua si progresa cooperarile, intalnirile si schimburile practicilor sociale si medico-sociale intre tari europene sau non europene. 

Pentru aceasta, SSF se investeste total pentru misiuni gen :
 
    ⁃    Marirea, developarea unei retele de parteneri , cat si cuprinderea si implicarea unor noi tari..
    ⁃    Contribuirea, prin studiu si confruntarile practicii, a progresului referintelor de calitate pentru serviciile sectoarelor sociale si medico-sociale a tarilor din retea. 
    ⁃    Favorizarea si organizarea schimburilor interprofesionale.
    ⁃    Promovarea si permisia schimburilor intre beneficiarii actiunii sociale : copii in dificultate, persoane in situatie de handicap, persoane in dificultate sociala, persoane invarsta.
    ⁃    Asimilarea propriilor actiuni valorilor modelului social european, avand ca referenta Charta sociala europeana si misiunile Consiliului Europei : protectie sociala, solidaritate, primire si ingrijirea celor mai fragile persoane. 

Actiuni
    ⁃    Organizarea internationala a demersului asociatiei : Consiliul de administratie plurinational, un vice-presedinte pentru fiecare tara membra a retelei.
    ⁃    Organizare regulara de seminarii, colocvii internationale pe baza unei teme, cu scopul de a promova practicile innovante. 
    ⁃    Realizarea unor voiaje de studiu si de intalniri binationale.
    ⁃    Primirea delegatiilor tarilor partenere despre un obiect de studiu determinat si programat.
    ⁃    Inlesnicirea modalitatilor de schimb intre beneficiari, prin corespondanta, jumelage( ? Inrudiri?) intre institutii.
    ⁃    Initiativa si sustinerea schimburilor si jumelage intre studenti si salariatii actiunii sociale.
    ⁃    Condusul, coordonarea dar si participarea unor proiecte de studiu si de analiza europeana, asociand  partenerii retelei si alti actori (intervenanti)
    ⁃    Participarea la reflectari si proiecte apartinand domeniului nostru de competenta, in parteneriat cu autoritatile (orase, colectivitati teritoriale, etc.) 
    ⁃    Progresiunea inteligibilitatii tarilor partenere , prin cunoasterea  diferitelor aspecte : cadre juridice si institutionale, viata sociala si culturala. 
    ⁃    Raspandirea si developarea mijloacelor de comunicare care favorizeaza  implicarea in retea si schimburile intre membrii sai : retea, video-conferinta, ameliorarea competentelor lingvistice.